Ձուն համարվում է ամենասննդարար մթերքներից մեկը: Սա սպիտակուցների շտեմարան է:  Բացի այդ ձուն հարուստ է միներալներով և վիտամիններով  և այլ օգտակար բաղադրիչներով:


Ձվից տարատեսակ ուտեստներ են պատրաստում,  ձուն շատերի համար նախաճաշի անբաժանելի բաղադրիչն է:՛

Մեզանից շատերը, եթե ոչ բոլորը ձուն պահում  ենք սառնարանում, ցածր ջերմստիճանի տակ:

Սակայն պարզվում է, որ այս մթերքը չի կարելի պահել սառնարանում, մեծ է վտանգը սալմոնելոզով վարակվելու վտանգը:

Ամերիկյան հետազոտողները  պարզել են, որ  եթե ձուն պահվում է ցածր ջերմաստիճանում ապա սալմոնելոզի հարուցիչը հեշտությամբ է բազմանում:

Եվրոպայում  հավերին պատվաստում են սալմոնելոզի հարուցիչի դեմ, և նշանակում է, չկա այդ բակտերիայով վարակվելու վտանգ:

Բայց խնդիրն այլ է,  այն կարող է առաջացնել սննդային թունավորում: Եվ վատն այն, որ այդ բակտերիայի առկայության մասին ոչ մի կերպ չի կարելի իմանալ  ձվի արտաքին տեսքից, քանի որ չի փոխվում, ոչ գույնը, ոչ էլ  հոտը:

 

Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն